BEYSAD İK (İnsan Kaynakları) Komitesi ilk İK Platform Toplantısı'nı gerçekleştirdi
02.11.2018

BEYSAD Strateji Belgesi çalışmaları kapsamında komiteler, büyük bir enerji ve motivasyon ile çalışmalarını sürdürmektedirler. Bu kapsamda, İnsan Kaynakları Komitesi, üye firmaların İnsan Kaynakları yetkililerini bir araya getirerek ortak bir İK platformu oluşturmayı ve üye firmaların ekipleri arasında bir sinerji yaratmayı amaçlayarak 2 Kasım 2018 Cuma günü 22 kişi katılımlı bir toplantı gerçekleştirdi… 

Valfsan Dış Ticaret Ltd. Şti. evsahipliğinde yapılan toplantı gündemi; Strateji Belgesi kitabında yer alan hedefler doğrultusunda Komitenin oluşturmuş olduğu gündem maddeleri üzerinden;

Beyin fırtınası yöntemi ile sektörel problemler, gelişmeler ve iyi uygulamalar konularında İnsan Kaynakları Profesyonellerinin görüşlerine başvurulması,

Değişen rekabet koşulları, çalışma ortamı ve Endüstri 4.0 ışığında, İK beklentilerinin, ihtiyaçlarının tespit edilmesi; sonraki toplantılar için öncelikli konuların belirlenmesi,

İlerleyen günlerde, alınan notlar üzerinden komite çalışmalarına yön verilmesi; ortaya çıkan sorunlara hep birlikte çözüm önerileri aranması

idi ve bu kapsamda çok başarılı ve verimli bir toplantı gerçekleşti…

Açılışını BEYSAD YK Üyesi ve İK Komite Lideri Sayın Tunç Yeloğlu’nun yapmış olduğu toplantıda SB 4. Kitap İK Komite konularında öne çıkan şu konular Komite üyeleri Sayın Gamze Deniz, Sayın Elif Demir ve Sayın Alper Tunga Özhekim moderatörlüğünde gündeme açıldı ve görüşler paylaşıldı… Bu konular çerçevesinde çok önemli notlar alındı ve hayata geçmesi için çalışmalara başlandı…          

1. “Ana Sanayi ve başka sektörlerde kullanılan veya üye firmalarda olan iyi uygulamaların benchmarking çalışmaları ile belirlenerek BEYS içinde yaygınlaştırılmasını sağlamak. “ kapsamında, BEYSAD arama konferansı raporunda tespit edilen fırsat, zayıf yön ve tehditleri göz önüne aldığınızda BEYSAD üyesi bir firmanın insan kaynakları yöneticisi olarak insan kaynakları komitesinden hangi konularda destek beklersiniz?

2. Değişen rekabet koşulları, çalışma ortamı, ve E4.0 kapsamında bugün ve yakın gelecekte ihtiyaç duyulacak işgücü niteliklerinin belirlenmesi ve buna göre sürekli eğitim planı/ajandası oluşturulması.

3. E4.0 ile ilgili mavi ve beyaz yakada görülen mesleki endişelerin ortadan kaldırılması için belirlenecek doğru iletişim ve anlatımlar ile giderilmesi. Bu yöndeki endişe ve olumsuz düşünceleri nasıl bertaraf edebiliriz? Önerileriniz, önlemleriniz neler olabilir…?

Bu toplantı Genişletilmiş Yönetim Kurulu şirketlerine ek olarak Tuzla Bölgesi üyeleri katılımları çerçevesinde yapılmış olup, Eskişehir, Manisa, Çerkezköy gibi üye yoğun bölgelerde de yapılması planlanmaktadır. Katılım sağlayıp, katkı veren tüm üyelerimize teşekkür ederiz. Bu bağlamda arzu eden tüm üyelerimizi gerek bu bölgesel toplantılarda, gerekse her ay yapılmakta olan İK Komite Toplantılarında görmekten memnuniyet duyarız…

Birlikte daha güçlüyüz…
 

Üye Girişi