BEYSAD 20. Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı yapıldı
9 Nisan 2013

BEYSAD 2013 yılı 20. Olağan Mali Genel Kurul toplantısı 09 Nisan 2013 Salı günü Marriott Hotel Asia’da yapıldı.

75 kişinin katılım gösterdiği Toplantı’nın bu yılki konusu Beyaz Eşya Yan Sanayii Strateji Belgesi idi. Toplantıda Strateji Belgesi’nin oluşumunda emeği geçen BEYSAD yöneticileri, üyeleri ve ana sanayi yetkilileri de hazır bulundular. Toplantı Strateji Belgesi’ne ilişkin genel bilgilendirmeler üzerine kuruldu ve Genel Kurul’un olağan gündemi dışında, ikinci bölümde strateji belgesi sonrası oluşturulan hedefleri gerçekleştirmeye yönelik komite başkanları ve ana sanayi yetkililerinden sürece ilişkin görüşleri alındı.

Toplantıda BEYSAD üyelerine ek olarak Arçelik, BSH, Indesit Company’den ana sanayi yetkililerinin yanısıra TÜRKBESD Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Özcan Aydilek ve Genel Koordinatör Sayın Rifat Öztaşkın da BEYSAD Yöneticilerini yalnız bırakmadılar. Vestel yetkilileri son anda değişen programları sebebiyle toplantımıza katılım gösteremediler.

Toplantı, Gündem gereği açılış ve saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ile başladı. Başkanlık Divanı Sayın Murat Fırat, Sayın Fevzi Çakmak ve Sayın İsmail Hakkı Özdoğan’dan oluştu.

Toplantıda BEYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Balkır açılış konuşmasını yaparak, 2012 Faaliyet Raporu’nu sundu. Bahadır Balkır, tüm çalışma döneminde olduğu gibi yapılan tüm faaliyetlerin yönetim kurulu üyeleri ve üyelerimiz ile bir takım halinde çalışmaya gösterilen özen ile yapıldığını ve başarılı bir ekip çalışması olduğunu vurguladı. Konuşmasına da çalışmalarda emeği geçen büyük ekibin üyelerine teşekkür ederek başladı. Balkır, 2012 yılı Faaliyetlerini şu şekilde sıraladı:

• BEYSAD 2012 Olağan Genel Kurul Toplantısı
  • Strateji Belgesi tamamlandı ve komiteleri oluşturuldu
  • Strateji Belgesi çalışmaları kapsamında Arama Konferansı yapıldı
  • Genç Beysadlılar Projesi hayata geçti
  • İMMİB Pazarlama Takımı Projesi sürüyor
  • Mesleki İş Gezileri kapsamında Borçelik, Sarkuysan ve Trakya Cam ziyaret edildi
  • Whirlpool ile 2 farklı Big Tent Event yapıldı
  • Tedarikçi gözüyle BSH satınalma politikaları değerlendirme sunumu yapıldı
  • 13 üyemiz ve ana sanayilerimizin tamamı ziyaret edildi (Bugüne kadar 128 üye)
  • Haftalık bültenlerin 147.’si ile toplantıdan bir gün önce okurlara ulaşıldı
  • Bu süre zarfında 10 üye kazanıldı
  • BEYSAD dergileri 3 ayda bir yayınlanmaya devam ediyor (93. sayı)
  • BEYSAD ofisi yeni adresine taşındı

Temsil edildiğimiz yerler:

• Arçelik Yardımcı Sanayi Günü
  • Termikel Tedarikçiler Günü
  • TET Ar-Ge Proje Pazarı
  • İMMİB Endonezya - Malezya Ticaret Heyeti
  • UL sertifikasyonu Tanıtım Toplantısı
  • Klimasan CEO’su Veda Programı
  • Ekonomi Bakanlığı Ur-Ge Proje Tanıtım Toplantısı
  • 3M Buluşları Heryerde Organizasyonu
  • 7. Çelik Konferansı
  • 8. Kobiler ve Verimlilik Kongresi
  • Aydın Üniversitesi Risk ve Girişimcilik Okulu Etkinlikleri
  • Elektrik Elektronik Strateji Belgesi Tanıtım Toplantısı
  • İMMİB Tasarım Ödülleri Töreni ve Okul Açılış Töreni
  • YİSAD Derneği Toplantıları

Faaliyetlerin ardından; gündem gereğince 2012 yılı bilanço ve gelir gider hesapları BEYSAD Mali Müşaviri Sayın Birnur Yenier tarafından sunuldu; Denetleme Kurulu Raporu, Denetleme Kurulu Üyesi Sayın Handan Hasipek tarafından okundu; 2013 yılı çalışma programı, taslak bütçesi ve görüşüldü; oya sunuldu. Oy birliği ile kabul edildi.

2012 yılı Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve Disiplin Kurulu üyelerinin ibrası yapıldı…

Dilek ve temenniler kısmında BEYSAD’a en fazla üye kazandıran üyeye Teşekkür Plaketi Projesi kapsamında BEYSAD Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Hamdi Erem’e, Bahadır Balkır tarafından “Teşekkür Plaketi” takdim edildi. Üyelerden Tat Metal firması Genel Koordinatörü Sayın Asuman Gürsoy söz aldı ve BEYSAD çalışmalarından ve Strateji Belgesi’nden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Mesleki İş Gezisi kapsamında üyelerimizi fabrikalarında görmekten duyacakları memnuniyeti belirtti.

Verilen kısa aranın ardından ilk olarak BEYSAD’ın bir önceki dönem Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Murat Önay söz aldı ve sektörün yıllar içindeki stratejik değişimi ile ilgili görüşlerini belirtti. BEYSAD’ın çok önemli yollar katettiğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve sektörün önde gelen ana sanayi yetkililerine katılımları ve destekleri için teşekkür etti. Sonrasında, Strateji Belgesi’nin oluşumundaki paydaşımız Tria Danışmanlık firmasından Genel Müdür Sayın Melih Yurdagül ve Proje Müdürü Sayın Özra Gökçe söz aldılar ve genel olarak Strateji Belgesi’ne ve oluşum sürecine ilişkin bir bilgilendirme sunumu gerçekleştirdiler.

Strateji Belgesi sonunda oluşturulmuş olan 5 hedefin gerçekleştirilmesine yönelik 5 komite oluşturulduğunu sizlere pek çok platformda dile getirmiştik. Tria’nın ardından bu 5 komitenin başkanları tarafından, komite çalışmalarına ilişkin kısa bilgilendirmeler yapıldı.

Küresel Yan Sanayi Komite’si adına Sayın Hasan Danişment; İletişim ve İşbirliklerini Geliştirme Komitesi adına Sayın Orhan Yeloğlu; Ar-Ge Kapasitesini Geliştirme ve İnovasyon Komitesi adına Sayın Burak Özaydemir; İhtiyaç Duyulan Nitelikli İnsan Kaynağı Komitesi adına Sayın Semavi Yorgancılar ve Küresel Rekabet Gücünün Artırılması Komitesi adına Sayın Besim Oktayer söz aldılar ve bilgilendirme yaptılar.

Son olarak da bu süreçte desteklerini bizlerden esirgemeyen ve bundan böyle komite toplantılarımıza da katılacak olan ana sanayi yetkilileri Strateji Belgesi’nin oluşum sürecine ve ortaya çıkan belgeye ilişkin görüş ve beğenilerini aktardılar. Bu konuşmalarda da Arçelik’i temsilen Sistem Geliştirme ve Projelerden Sorumlu Satınalma Yöneticisi Sayın Yasemin Kaya; BSH’ı temsilen Soğutucu Fabrikası Satınalma Müdürü Sayın Ulaş Özen; Insedit Company firmasını temsilen Ülke Müdürü Sayın Turgay Dağ söz aldılar ve sürece ilişkin görüşlerini ve bu süreçteki diyalog ortamından duydukları memnuniyeti belirttiler.

Konuşmaların ortak paydası; paylaşımcı ve herkesçe sahiplenilen bir belge olması, konulan hedeflere ilişkin oluşturulan komitelerin oluşumunun çok doğru bir karar olması, belgenin yaşayan bir belge olarak öngörülmesi ve bu yönde çalışmalar yapılması, diyalog ortamını olumlu yönde etkilemesi ve ülkemizin beyaz eşya sektörünü geleceğe taşıyacak bir belge olması idi…

Her bir yetkilinin konuşmasının ardından kendilerine BEYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Balkır tarafından bir teşekkür plaketi takdim edildi.

Toplantı, Bahadır Balkır’ın kapanış ve teşekkür konuşmasının ardından sona erdi ve kokteyle geçildi. Kokteylde, BEYSAD kuruluşunun 20. Yılı olması sebebiyle pasta kesildi ve yeni Genç Beysadlılar Projesi’ne ilişkin olumlu görüşlere bağlı olarak pek çok Genç Beysadlı üye, projeye dahil edildi. Derneğimize siz değerli paydaşları ile birlikte nice başarılı yıllar diliyoruz.